ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Το Σάββατο 1 Μάη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από σωματεία βάσης, εργατικές συλλογικότητες, εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες στην πλατεία Βικτωρίας. Όπως φάνηκε από την αρχή, πριν καν ξεκινήσει η πορεία, η συγκέντρωση είχε στοχοποιηθεί από τις δυνάμεις καταστολής, με πάμπολλους ασφαλίτες και Ματατζήδες. Μέχρι και το Υπουργείο Εργασίας η πορεία ακολουθούνταν στενά από διμοιρίες των Ματ. Μόλις η πορεία έφτασε στο Υπουργείο εξαπολύθηκε απρόκλητη και άγρια επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής του Χουντοχοίδη. Στο ύψος της Ομόνοιας η πορεία επιχείρησε να ενωθεί με κομμάτια διαδηλωτών που κατεβαίναν την Πανεπιστημίου. Η πολιτική επιλογή διάλυσης της πορείας ήταν ξεκάθαρη. Η εφαρμογή της ανετέθη στους τραμπούκους της ομάδας ''Δ''. Πάνω από 50 μηχανές των Δ και πολλές διμοιρίες των Ματ κυνήγησαν για πολλά μέτρα το πλήθος γύρω από την πλατεία Ομονοίας και στην Γ Σεπτεμβρίου μέχρι το Πολυτεχνείο. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο συνάδελφος Β.Κ, μέλος του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού. Ο συνάδελφος Β.Κ, τρέχοντας να γλιτώσει από τις μηχανοκίνητες ορδές του σοσιαληστικού Μπατσοκ εγκλωβίστηκε μαζί με άλλους σε ένα ξενοδοχείο, συνελλήφθη και ξυλοκοπήθηκε άγρια. Συνολικά 22 άτομα οδηγήθηκαν στην Γαδα, όπου εκεί απδόθηκαν στον Β.Κ. κατηγορίες για επίθεση, αντίσταση κ.α
Ο εξευτελισμός και η ταλαιπωρία του όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Δεν του επετράπη από την πρώτη στιγμή να έρθει σε επαφή με την δικηγόρο του, και όταν έγινε αυτό, αρνούταν να τον πάνε σε νοσοκομείο, παρά τα εμφανή του τραύματα και τους αφόρητους πόνους. Τελικά αργά το βράδυ, μετά από έντονες πιέσεις δικηγόρου, συγγενών και αλληλέγγυων ο συνάδελφος Β.Κ. έγινε ''μπαλάκι του τέννις'' από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μέχρι τελικά να τον δουν γιατροί( περιττό βέβαια να πούμε ότι τα γουρούνια της ελληνικής αστυνομίας δεν του έδιναν ένα καροτσάκι ή έστω 2 πατερίτσες ). Όταν τον είδαν οι γιατροί του νοσοκομείου Γεννηματάς ''αποφάσισαν'' ,με την σύμφωνη γνώμη των αστυνομικών που τον συνόδευαν βέβαια, ότι παρά το σπασμένο χέρι , το σπασμένο πόδι του ήδη εγχειρισμένου γονάτου του, τα πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι του και άλλα πολλά, ότι δεν χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο. Την Κυριακή 2/5 το πρωί ο συνάδελφος πέρασε από ανακριτή και την Δευτέρα το δικαστήριο του έδωσε προθεσμία για σήμερα Τετάρτη 5/5 και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μετά από έντονη απαίτηση της δικηγόρου του παρά την αρχική πρόθεση του δικαστηρίου να παραταθεί η κράτηση.
Το γεγονός είναι ότι ο συνάδελφος Β.Κ.( όπως και άλλοι διαδηλωτές) χτυπήθηκε άγρια και δολοφονικά από τις δυνάμεις καταστολής.
Χτες μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι γιατρός που τον επανεξέτασε του συνέστησε να ξαναμπεί εσπευσμένα σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση θέλοντας να περάσει τα καινούρια μέτρα για την περαιτέρω υποβάθμιση των όρων της μισθωτής σκλαβιάς και γενικότερα της ζωής μας, θα ενείνει ολοένα το αστυνομικό κράτος και την άγρια καταστολή των αντιδράσεων. Αυτό όμως δεν μας φοβίζει. Ι΄σα ίσα που μας πεισμώνει και μας εξοργίζει περισσότερο!

Ολοι στους δρόμους! Γενική Απεργία Διαρκείας!
Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο κράτους και αφεντικών!
Καμία δίωξη στον συνάδελφο Β.Κ. και σε κανέναν συλληφθέντα της Πρωτομαγιάς!

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οδηγίες για την καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και ‘Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.)

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ" ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ WEE DRUM (ΠΑΝΟΡΜΟΥ) 8/9/2016