ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΤΡΙΤΗ 7 ΓΕΝΑΡΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 9 ΑΙΘΟΥΣΑ 14 ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ



Την Τρίτη 7 Γενάρη εκδικάζεται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αγωγή που υπέβαλε ο ίδιος ο Λ.Σ., μέλος του Δ.Σ. του σωματείου μας, εναντίον της επιχείρησης «Κυριάκος Μαρουδιάς και Σια ΕΕ». Έπειτα από τρία χρόνια εργασίας ως σερβιτόρος στην εν λόγω επιχείρηση, ο Λ.Σ. απολύθηκε εκδικητικά λίγες μέρες πριν καταθέσει ως μάρτυρας σε εργατικό δικαστήριο απολυμένου συναδέλφου του.

Συγκεκριμένα, ο Λ. έκανε πράξη αυτό που από καιρό είχε δηλώσει στο αφεντικό, ότι θα κατέθετε σε οποιαδήποτε δημόσια αρχή τα σχετικά με την υπόθεση του απολυμένου συναδέλφου. Έτσι, έδωσε ένορκη κατάθεση στο πλαίσιο μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει ο απολυμένος συνάδελφός του κατά του εργοδότη, ενώ επίσης προτάθηκε ως μάρτυρας του ιδίου συναδέλφου στην καταγγελία που έκανε στο ΙΚΑ.

Ο Λ.Σ.  θα κατέθετε ως εργαζόμενος της επιχείρησης του κ. Μαρουδιά. Ωστόσο, δεν πρόλαβε να καταθέσει παρά ως απολυμένος εργαζόμενος, εφόσον η εκδικητική του απόλυση έλαβε χώρα, καθόλου τυχαία μάλιστα, μερικές μέρες πριν το εργατικό δικαστήριο.  
Απέναντι σε όλα αυτά, αποτελεί μονόδρομο για όλους εμάς η στάση του συναδέλφου που δε δίστασε να δείξει με κάθε τρόπο την συναδελφική του αλληλεγγύη και να εκφράσει τη γνώμη του ανοιχτά απέναντι στην εργοδοσία.
Για εμάς, οι ανυποχώρητοι αγώνες κάθε απολυμένου εργαζόμενου, κάθε απλήρωτου και καθενός εργαζόμενου που αρνείται την υποτίμηση της εργατικής του δύναμης βάζοντας μπροστά την ταξική του αξιοπρέπεια και την συλλογική ταξική συνείδηση, είναι η δύναμη και η απάντησή μας στη σύγχρονη επέλαση της βαρβαρότητας που προωθούν τα αφεντικά.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ Λ.Σ.

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
τί έγινε με τη δίκη σύντροφοι/ισσες;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οδηγίες για την καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και ‘Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.)

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ" ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ WEE DRUM (ΠΑΝΟΡΜΟΥ) 8/9/2016