Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών/τριων - Αλληλεγγύη στα ταξικά αδέρφια μας


Ως Σ.Σ.Μ θεωρούμε ότι τα σωματεία βάσης και οι εργατικοί και ταξικοί αγώνες που διεξάγονται μέσα από αυτά, δεν μπορούν να είναι αποκομμένοι από εκείνους  του  ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος  που διεκδικεί καλύτερες συνθήκες ζωής, ελευθερία, ισότητα και αξιοπρέπεια. Δεδομένης αυτής της πάγιας θέσης και προς απάντηση στην αθλιότητα που έχουν επιβάλλει για ζωή το ελληνικό κράτος και η Ε.Ε στους πρόσφυγες, συμμετείχαμε μαζί με άλλα εργατικά σωματεία, συνελεύσεις γειτονιάς, πολιτικές συλλογικότητες, αγωνίστριες-ές ντόπιες-ους και μετανάστριες-ες στη διαδήλωση αλληλεγγύης του Σαββάτου (14/1) έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Ελληνικό.

Το σώμα της πορείας, το οποίο αριθμούσε γύρω στα 1000 άτομα, προσπάθησε και κατάφερε, παρά την τρομοκρατία των μπάτσων και την προκλητική τους στάση, να προσεγγίσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης και από της δύο εισόδους, παραμένοντας στις πύλες για αρκετή ώρα. Επικοινωνήσαμε και φωνάξαμε την αλληλεγγύη μας στις μετανάστριες- κρατούμενες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Κρατούμενες γιατί εγκαταλείποντας τους τόπους τους διεκδίκησαν μια ζωή αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Γιατί ο εγκλεισμός τους είναι μονόδρομος στην Ελλάδα της κρίσης, όπου οι προσφυγικές ροές δεν μπορούν να ενσωματωθούν πια στις ήδη άρτια φτιαγμένες δεξαμενές φτηνών εργατικών χεριών, ντόπιων και μεταναστών.

Η ρωγμή στην κοινωνική απομόνωση των κρατούμενων μεταναστριών του Ελληνικού που κατάφερε η συγκεκριμένη κίνηση αλληλεγγύης αφενός έφερε στο φως τις πραγματικές συνθήκες κράτησης των μεταναστριών. Με το κείμενο-καταγγελία πρώην κρατούμενων μεταναστριών δημοσιοποιούνται οι άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης μέσα στα κέντρα κράτησης, η απαγόρευση επικοινωνίας τους με τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και το γεγονός ότι με πρόσχημα το προσφυγικό έγκλειστες έχουν βρεθεί και πολλές άλλες αόρατες για το κράτος μετανάστριες που βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα. Αφετέρου ενόχλησε τόσο που εκδικητικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέταξε την μεταγωγή 26 μεταναστριών στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη. Το γελοίο πρόσχημα  για τη μεταφορά τους ήταν «η ασφάλεια των ίδιων των μεταναστριών».
..Ας τους το τρίψουμε στη μούρη! Η ασφάλεια, η ζωή και η αξιοπρέπεια των μεταναστριών αλλά και όλων των καταπιεσμένων ανθρώπων, ντόπιων και μεταναστών, δεν «απειλούνται» ούτε από τους ακηδεμόνευτους αγώνες ούτε από την έμπρακτη αλληλεγγύη.. Απειλούνται από τα κράτη και τους καπιταλιστές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων
και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οδηγίες για την καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και ‘Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.)

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ" ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ WEE DRUM (ΠΑΝΟΡΜΟΥ) 8/9/2016